Šāda sagatave ir populāra, jo tā var būt ļoti daudzpusīgs ēdiens.
Boršča sagatave ir viens no ērtākajiem produktiem, jo vienā burciņā savākti visi dārzeņi un garšvielas apetīti rosinoša ēdiena pagatavošanai. Tomēr pēc šīs receptes pagatavoto sagatavi var izmantot arī kā patstāvīgus salātus.
Sastāvdaļas:
Bietes – 3 kg
Vidēja lieluma sīpols – 4-5
Paprika – 1 kg
Augu eļļa – 1 glāze
Etiķis – 1 glāze
Ūdens – 1 glāze
Cukurs – 1 glāze
Sāls – 1,5 ēdamkarote
Melnie pipari, garšvielas – pēc garšas
Pagatavošanas metode:
Bietes vāra sālītā ūdenī, līdz kļūst mīkstas, atdzesē, nomizo, sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolus un papriku nomizo, smalki sagriež un kopā ar bietēm ievieto katlā.
Lasi vēl: Izdariet šo lietu un pastaigas laikā jums nekad vairs netuvosies ērces
Pievieno augu eļļu, ūdeni, etiķi, cukuru, sāli un garšvielas. Visu liek uz vidējas uguns un, ik pa laikam maisot, vāra 25-30 minūtes.
Karsto mērci iepildiet sausās sterilizētās burkās, aizvākojiet ar vāciņiem un iesaiņojiet, līdz pilnībā atdziest. Uzglabāt tumšā un vēsā vietā.